maandag 21 februari 2011

Steenfineer

Innovatie
Een nieuwe innovatie op het gebied van natuursteen is steenfineer. Echt natuursteen, maar dan in fineervorm. Deze dunne steenlaag wordt rechtstreeks van een blok natuursteen "afgestoken" en is tussen de 2 en 3 mm. dik. Het oppervlak van steenfineer heeft echt relief, net als de dikke blokken.

Een keuken bekleed met steenfineer

Steenfineer is leverbaar in veel grotere afmetingen dan tegels, en door het lichte gewicht zeer eenvoudig te installeren. De steenfineer is zelfs flexibel en buigbaar. Zo is het bekleden van een ronde wand geen problem meer. Door het lichte gewicht leent de steenfineer zich voor toepassingen waar men met dikke zware tegels nooit uit de voeten zou kunnen.  Denk hierbij aan meubels, deuren, en plafonds. Ook voor de retail en horeca is steenfineer een uitkomst: het plaatst ca. 10 x zo snel als tegels en op een vederlichte achterconstructie. 


Een meubel gedecoreerd met steenfineer

Wat & hoe?
Steenfineer is afhankelijk van de soort steen tussen de 1-2 mm dik, en komt standaard op een polyester backing. Deze backing houdt het steen als drager bijeen. Deze sterke en flexibele drager geeft de steenfineer zijn buigzaamheid.


Een wand voorzien van de steenfineer toepassing

Toepassingen
Steenfineer is toepasbaar in elk interieur, van utiliteitsbouw tot woningbouw en van horeca- tot winkelinterieurs. De geringe dikte en het lichte gewicht van steenfineer, gecombineerd met de grote afmetingen, maken zeer verrassende interieurtoepassingen mogelijk. Zelfs uw verlaagd plafond kan compleet in natuursteen uitgevoerd worden zonder zware ophangconstructies. A tre natuursteen Hoofddorp kan u voorzien van de nodige informatie en inspiratie betreft het steenfineer.


Steenfineer toegepast in een kledingwinkel

Verwerking
Steenfineer is eenvoudig te verwerken met standaard zaaggereedschap, waarbij voor grote hoeveelheden een diamant zaagblad wordt aangeraden. Bij het persen van SteenFineer op een dragerplaat is het aan te raden een rubbermat toe te passen om beschadigingen aan persplaten te voorkomen. Net als bij HPL dient er ook een  balancer achterop de dragerplaat geperst te worden om spanning en kromtrekken te voorkomen. Hiervoor kan een ExWood backing meegeleverd worden.


Steenfineer naadloos toegepast in een badkamermeubel

Protection
Voor de bescherming van steenfineer bestaat er protection in 3 glansgraden. Deze afwerking is niet noodzakelijk, maar is aan te raden bij toepassing van steenfineer op veel betaste plaatsen als meubels en  deuren, en in vochtige ruimtes.
Voor meubeltoepassing is er Protection SilkMatt en SuperMatt. Voor vochtwering wordt LE3 LotusEffect aangeraden. De protection is een impregnant op waterbasis en kan eenvoudig met de kwast of roller worden  aangebacht.



A tre natuursteen Hoofddorp kan u van alle nodige informatie voorzien. Voor advies bij specifieke projecten en toepassingen kunt u contact opnemen via nick@atre.nl

Bel of mail voor een afspraak op kantoor naar a tre natuursteen
Hoofdweg 619 | 2131 BA | Hoofddorp | 023 7432450 | info@atre.nl | www.atre.nl

2 opmerkingen:

  1. Dag zou ik wat staaltjes met minimale afname en prijzen kunnen ontvangen, ik wil boeken gaan maken met steen fineer. of heeft u leuke rest stukken die ik kan over nemen
    alvast dank en vriendelijke groeten
    Wilma van Ipenburg
    dewaterjuffer@outlook.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. <3 die keuken. Mijn keuken is helaas te klein voor een kookeiland

    BeantwoordenVerwijderen

Meer inspiratie